Nieuws uit Middelkerke

Middelkerke
Middelkerke

Nieuws uit Middelkerke

Middelkerke schiet geluidsarm vuurwerk af tijdens Vlaamse feestdag

18/06/18 14:29 - Kustgemeente Middelkerke pakt op de Vlaamse feestdag uit met een primeur. Tijdens het jaarlijkse vuurwerk zullen geluidsarme pijlen worden afgeschoten. “Daarmee willen we ons profileren als diervriendelijkste badplaats”, klinkt het.

Gemeentelijk rampenplan Middelkerke weer afgeblazen na zoutzuurlek

16/06/18 12:14 - Het probleem met de lekkende vrachtwagen met zoutzuur in Middelkerke is opgelost en het gemeentelijk rampenplan werd afgeblazen. Dat bevestigt de burgemeester van Middelkerke.

Drie huizen geëvacueerd door lekkende tank

16/06/18 02:57 - De brandweer is vrijdagavond massaal uitgerukt voor een lek in een tankwagen op de Diksmuidestraat in Middelkerke. De bestuurder kon zijn truck ter hoogte van de brug aan de E40/A18 parkeren. Er kwam heel wat rook en een gaswolk uit de lekkende tank.

Nieuwe ambachtelijke zone met plaats voor dertig bedrijven

16/06/18 02:57 - De West-Vlaamse Intercommunale (WVI) is gestart met de realisatie van het nieuwe bedrijventerrein Middenpolder, dat aansluit op het bestaande bedrijventerrein de Kalkaert.

Lekkende truck op E40 in Middelkerke: rampenplan afgekondigd

15/06/18 20:45 - De brandweer is vrijdagavond massaal uitgerukt voor een lek in een tankwagen in Middelkerke. De Diksmuidestraat is momenteel in beide richtingen afgesloten en drie omliggende huizen werden geëvacueerd. Ook de afrit van de E40 richting binnenland is afgesloten, bevestigt het Vlaams Verkeerscentrum. De inwoners van deelgemeente Sint-Pieters-Kapelle krijgen de raad om ramen en deuren gesloten te houden.

Dedecker gaat voor de burgemeestersjerp

11/06/18 02:57 - Op zijn druk bijgewoonde lentehappening stelde lijsttrekker Jean-Marie Dedecker de kandidaten voor waarmee hij op 14 oktober met zijn Lijst Dedecker naar de Middelkerkse kiezer trekt. Dedecker is kandidaat-burgemeester.

Nieuwstraat symbolisch omgedoopt tot ‘Zwienestroate’

11/06/18 02:57 - De Middelkerkse deelgemeente Schore heeft na decennia opnieuw een ‘Zwienestroate’. Of toch symbolisch. Het initiatief kwam van Tess De Smet die tijdens werken aan haar huis restanten vond van een oude varkensmarkt.

Leffingeleuren trekt naar de kerk

09/06/18 02:57 - Voor het eerst in zijn 42-jarige geschiedenis zal het muziekfestival Leffingeleuren niet alleen plaatsvinden rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk, maar ook binnen in het imposante gebouw.

Algemene invoering van omgevingsvergunning

31/05/18 09:28 - Vergeet de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Voortaan kun je ze beide in één keer aanvragen via het Omgevingsloket en spreken we van de omgevingsvergunning.

Fraudespeurders vallen binnen in gemeentehuis Middelkerke na klacht Jean-Marie Dedecker

31/05/18 06:00 - Agenten van de federale dienst Fraudebestrijding zijn binnengevallen in het gemeentehuis van Middelkerke. Dat gebeurde al eerder voor vermeende onregelmatigheden in het dossier van het nieuwe casinogebouw op de zeedijk, maar deze keer trokken de speurder naar het gemeentehuis in het kader van een onderzoek naar fraude bij het toekennen van subsidies.

Zelf nieuws uit Middelkerke?
Deel ervaringen over MiddelkerkeMiddelkerke

„ Woonplaatsen.be: uw Middelkerkse stadsgids! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken